Voor natuurkunde staat hij gemiddeld een 8. Hij zou graag de havo doen, maar vanwege de vakken Nederlands en Engels volgt hij de mavo opleiding bij Uilenhof in Gorinchem. Toch is hij vastbesloten naar het hbo te gaan om natuurwetenschapper te worden. Inmiddels heeft hij al kennis genomen van de mbo route bijv. via engineering, maar daarvan had hij nooit het “dit is het” gevoel.

Totdat…. hij helemaal enthousiast thuis kwam van de workshop robotica bij het i_lab. Zijn moeder stuurt een e-mail naar Adrienne Vertooren, directeur van het i_lab, om te vragen naar de mogelijkheden voor een mbo opleiding voor robotica. Uiteraard zijn er mogelijkheden voor robotica…

Inmiddels is Dimitri bij 3 scholen wezen kijken voor de opleidingen smart technology of mechatronica. Dit is nu een prachtig voorbeeld van waar wij als i_lab blij van worden. Leerlingen inspireren, zodat zij een bewuste keuze kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Het advies van Dimitri voor andere leerlingen: Denk aan dingen die je leuk vindt en kijk of daar misschien een beroep bijhoort.

Gerelateerd nieuws