Bij i_lab worden nieuwe technologieën zichtbaar en concreet gemaakt. Dat doen we in verschillende projecten, waarbij we samenwerking tussen scholen en bedrijven stimuleren en faciliteren. Hiervoor richten we inspirerende omgevingen in waar leren, werken en innoveren samenkomen en waar met nieuwe technologische ontwikkelingen geëxperimenteerd kan worden om zo nieuwe ideeën tot leven te laten komen. Op dit moment heeft i_lab twee fysieke programma-omgevingen ingericht: Zorg voor later en Huis van Nu.

Zorg voor Later
Zorg voor Later is een project, waarmee i_lab de toekomst van de zorg onderzoekt. In een fysieke ruimte worden simulaties gerealiseerd, waarbij nieuwe technologieën toegepast worden op actuele thema’s in de zorg. Daarmee wordt antwoord gegeven op de vraag waarmee je als toekomstige zorgmedewerker te maken kunt krijgen en welke rol technologie daarbij kan spelen. Leerlingen, studenten en professionals worden in interactieve settings uitgedaagd om hierover na te denken en concreet mee aan de slag te gaan.

Huis van Nu
In het Huis van Nu staat vernieuwing voorop. Hier worden nieuwe technologieën rondom duurzaamheid en domotica bijeengebracht om leerlingen en studenten uit te dagen na te denken over complexe vraagstukken die spelen rondom natuurinclusief- en circulair bouwen, maar ook over toepassing van zonnepanelen, warmtepompen, sedumdaken en waterbuffering in combinatie met domotica en sensoren.

Zelf een opdracht of projectvoorstel indienen?
Wil je een voorstel voor een opdracht of project indienen?
Neem dan contact op via de contactpagina.