In twee dagen tijd werden 275 leerlingen van Yuverta, De Uilenhof en Gomarus Scholengemeenschap geïnspireerd met workshops van 7 bedrijven:
Lely, Hoveniersbedrijf van Rosmalen, DETA MILIEU B.V., De Kuiper Groep, Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos B.V., Kraakman BV en Ministerie van Defensie.

Een festival voor jongeren in het voortgezet onderwijs en bedrijven actief met techniek of technologie, specifiek ook met toepassing groene domein, waarbij:

– jongeren kennis maken met groene technieken, relevant voor uitdagingen en hun regio, op een belevende wijze;
– bedrijven kennis maken met jongeren als potentiele stagiaires en toekomstig medewerkers;
– jongeren kennis maken met bedrijven, leidend tot potentiële invulling van stageplekken;
– jongeren een beeld vormen van carriere-pad voor het werkveld, invulling gegeven wordt aan leren vanuit het onderwijs samen met en fysiek in de regio;
– kennis en ervaring opgehaald wordt bij jongeren en bedrijven om de aansluiting te verbeteren voor leer- en ontwikkelpaden richting groene technische sectoren.

Na de officiële opening van wethouder Piet Vat van de Gemeente Molenlanden gingen de leerlingen enthousiast aan de slag.
Ze deden grondboringen, metingen met lasers en leerden over het gebruik van GPS op het land. Ook mochten ze een kraan besturen en programmeerden ze robots in de stal. Daarnaast werden groendaken door de leerlingen aangelegd.

Dit festival is mede mogelijk gemaakt door Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem | Altena (STO-GOAL), Rabobank, Gemeente Molenlanden en Yuverta chr. vmbo Ottoland.

Hartelijk dank aan de sponsoren en alle bedrijven die hebben mee gewerkt.
Ook de begeleidende docenten, studenten van ROC Da Vinci College en vrijwilligers hebben bijgedragen aan het succes.

Gerelateerd nieuws