Een tillift, robot, muziekkussen en een nagemaakte zorgwoning: tijdens de Week van de Zorgtechnologie krijgen leerlingen op een ‘minibeurs’ een voorproefje van de technische hulpmiddelen waarmee je in de zorg kunt werken. “We willen dat leerlingen zorgtechnologie als iets normaals gaan zien, maar ook de meerwaarde ervan ontdekken”, vertelt Adrienne Vertooren, directeur van i_lab. “Ik hoop dat ze nieuwe inzichten krijgen en geïnspireerd worden.” Leerlingen maken in groepjes een ronde langs de organisaties en kunnen met een tablet de werking van de verschillende producten zien.

Broedplaats van kennis en innovatie
Organisaties die meedoen aan deze week zijn: ASVZ, Rivas, Vegro, HQ healthcare, Levarecura, Amarant, AS Vitaal, VR medicalsim en Smartrobot solutions. Diverse scholen in het voortgezet onderwijs bieden in Gorinchem de vmbo-opleiding met richting zorg aan. Het Da Vinci College biedt op de locatie in Gorinchem opleidingen Verpleegkundige en Dienstverlening aan op mbo-niveau. Dat maakt het i_lab een broedplaats van kennis en innovatie waar zorgtechnologie en onderwijs bij elkaar komen.

Over het i_lab
Het i_lab is opgericht door de gemeente Gorinchem, het onderwijs en het bedrijfsleven. Gezamenlijk vormen zij een coöperatie en zijn zij eigenaar van het i_lab. Het i_lab werkt nauw samen met bedrijven om krachtig innovatief (beroeps)onderwijs te stimuleren, gericht op de zorg, de maakindustrie, de bouw en de groenblauwe sector.

Klik hier voor het artikel in het AD.

Gerelateerd nieuws