Diverse leerlingen hebben een bezoek gebracht aan de bibliotheek, het museum en het i_lab. Vanwege de verhuizing van het i_lab naar een grotere locatie einde van dit jaar, heeft men gevraagd aan scholen/leerlingen om een kunstwerk te ontwerpen. Het beste ontwerp wordt daadwerkelijk geprint en in het i_lab geplaatst.

Bij het museum hebben ze, onder deskundige leiding, kunst bekeken van Peter Struycken en met een 3d pen gewerkt. Erg leuk om te zien hoe de leerlingen met de pen bijvoorbeeld een bril maken. Ook was er nog tijd om de VR bril uit te proberen. In de bibliotheek hebben de leerlingen een presentatie gekregen over de 3d printer en al ontwerpen op papier gemaakt.

Bij het i_lab was er een workshop modelleren, zodat de leerlingen met Tinkercad hun ontwerp in 3d konden tekenen. In dit programma kun je met behulp van ruimtelijke figuren een kunstwerk creëren, waar je al je creativiteit en inspiratie in kwijt kunt. Het is heel inspirerend om te zien hoe creatief de leerlingen zijn.

Bedankt aan alle getalenteerde kunstenaars en kunstliefhebbers die deelnamen aan ons onvergetelijke 3D Art challenge. We zijn erg benieuwd naar de uiteindelijke resultaten.

Gerelateerd nieuws