Proeftuin Lasrobotisering High Mix Low Volume

In de context van lasrobotisering richten we ons specifiek op situaties waarbij het om enkele stuks of kleine, terugkerende series gaat. De investering in tijd om een lasrobot te programmeren staat momenteel niet altijd in verhouding tot de efficiëntievoordelen in arbeidsuren. Om deze uitdaging aan te pakken, hebben we een proeftuin opgezet waar bedrijven gezamenlijk kennis en ervaring delen.

Proeftuin Predictive Maintenance

Predictive maintenance, het voorspellen van onderhoudsbehoefte met behulp van data-analyse, is een ander gebied waar we gezamenlijk innoveren. Ook hier willen we bedrijven de kans bieden om kennis en ervaring te delen.

Activiteiten

Er zijn in de afgelopen periode voor beide proeftuinen diverse kennissessie georganiseerd. Daarnaast maken we nu vervolgstappen mogelijk, zoals bijvoorbeeld de lascobot on tour, individuele scans, het ontwikkelen van proefopstellingen of het maken van een demonstrator.

Interesse om deel te nemen?

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan een van deze proeftuinen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Adrienne Vertooren via e-mail: adrienne@i-lab.nl.

Gerelateerd nieuws