En wat zagen we een enthousiasme! De leerlingen gingen aan de slag tijdens verschillende workshops van acht regionale bedrijven:
Bouw- en Inframensen Zuid-Holland Zuid, Corbion, Dekker Kozijnprojecten bv, Electronic Power Control (EPC) B.V., IBW, Paans Installatiebedrijven BV, Tredion ICT & Telecom, TB Truck & Trailer Service.

De kinderen maakten gereedschapskistjes, haargel en snoepjes en liepen rond in een VR-wereld. Sommige groepjes hebben zelf een hijskraan bestuurd en kozijnen in een huisje geplaatst. Ook mochten de leerlingen een slagboom bedienen. Ze hebben gekeken wat er allemaal komt kijken bij het werk van een vrachtwagenmonteur en ze konden beleven hoe het werk in de installatietechniek eruitziet. De tijd vloog voorbij en we mochten blije kinderen én begeleiders uitzwaaien.

Ook een kijkje nemen in de wondere wereld van de techniek? Volgend jaar organiseren i_lab en School & Bedrijf het event Game On op donderdag 5 en vrijdag 6 juni 2025 in de Evenementenhal Gorinchem.

Met dank aan projectleider Wendy Faas VA voor de goede organisatie.
Ook de leerlingen van de bouwafdeling van Gomarus Scholengemeenschap hartelijk dank voor de hulp bij het huisje en de kraan van Dekker kozijnproducten.
Deze foto’s zijn gemaakt door Liane Sterrenburg.

Gerelateerd nieuws