Het doel van de week van de zorgtechnologie is om leerlingen/studenten (vo/mbo) uit verschillende richtingen en op alle niveaus kennis te laten maken met diverse hulpmiddelen en innovatie uit de zorg. Ook voor leerlingen uit de techniek is dit een interessante manier om geïnspireerd te worden.

We willen dat leerlingen/studenten zorgtechnologie als iets normaals gaan zien, maar ook de meerwaarde ervan ontdekken. Dit doen wij in samenwerking met ASVZ, Rivas, Levarecura, Amarant, Smartrobot solutions, Solid systems en WIA educational.

Tijdens deze week kan men bijvoorbeeld ervaren hoe het is om innovatieve tilliften te gebruiken, kennis maken met diverse zorgrobots en domotica of welke technologische ontwikkelingen er zijn voor mensen die langer zelfstandig thuis willen wonen.

Op maandag 9 oktober zijn de leveranciers van de domotica zelf aanwezig om de workshops te verzorgen. Op dinsdag 10 oktober worden er speciale workshops verzorgd door Levarecura over het gebruik van de tilliften. Op woensdag 11 oktober staat er een inspiratie bus van Amarant. Donderdag 12 oktober zijn er reanimatietrainingen met de AED door de hartstichting/Rivas en vanaf 13.00 uur is er een ambulance aanwezig.

De scholen zijn inmiddels geïnformeerd en kunnen zich digitaal aanmelden.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, kunt u mailen naar wilma@i-lab.nl.

 

Gerelateerd nieuws