De mogelijkheden van drones zijn divers en veelbelovend. Denk aan drones die branden en chemische rampen bestrijden, goederen bezorgen, toezicht houden bij grote evenementen, data verzamelen, eigendomsschade van bovenaf beoordelen, maar ook inspectie en onderhoud kunnen plegen op moeilijk toegankelijke plekken, zoals bij bijvoorbeeld bruggen, sluizen en rivieren.

Verschillende docenten van scholen die mede eigenaar zijn van het i_lab staan te popelen om hun kennis en vaardigheden over te dragen. Zodoende zocht het i_lab een vlieglocatie buiten die voldoet aan de wettelijke eisen om docenten met leerlingen, middels een dual remote, te laten leren vliegen met een drone. i_lab is de samenwerking aangegaan met Airfighterclub in Gorinchem waar gebruik gemaakt mag worden van hun vliegveld ter grootte van een voetbalveld.

Daarnaast bieden we drie workshops aan die zowel apart als stapelbaar te gebruiken zijn. Ze omvatten een PowerPoint presentatie om gezamenlijk mee te starten, een docentenhandleiding en een lesbrief voor de leerlingen. Ook voor de toepassing kunt u de bijbehorende drones / maquettes / obstakels gebruiken.

a. Programma workshop 1: dronebox basis (12 drones in 1 box)
b. Programma workshop 2: programmeren met tello
c. Programma workshop 3: toepassing met tello + verkeersmaquette + obstakels

Wilt u ook meer weten over de mogelijkheden voor de workshops dronetechnologie? Neem dan contact met ons op: info@i-lab.nl

 

Nieuwsberichten dronetechnologie:

1e groep enthousiaste docenten gestart met het behalen van hun dronebrevet – i-lab.nl

I_lab mag veld Airfightersclub gebruiken voor dronelessen – i-lab.nl

Klik hier voor het artikel in het kontakt

Klik hier voor het artikel in De Stad Gorinchem

Gerelateerde projecten