Wat is i_open?

i_open is een programma voor zowel werkzoekenden als leerlingen. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de vraag vanuit het onderwijs en bedrijfsleven trekken School & Bedrijf en i_lab samen op om diverse doelgroepen te laten zien welke mogelijkheden techniek en technologie te bieden hebben. In de zorg, maakindustrie, bouw en groenblauwe sector zijn leuke en interessante banen. Door middel van i_open laten we zien welke beroepen in de regio te vinden zijn.  

I_open is opgesplitst in twee onderdelen. Eén deel voor werkzoekenden en het tweede deel voor basisschoolleerlingen uit groep 7.  

i_open voor groep 7

Techniek is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Helaas komen nog steeds te weinig jongeren in aanraking met technologie, en blijft de keuze voor technische vakgebieden achter bij wat de maatschappij en de arbeidsmarkt nodig hebben. Daarom is het van belang om te laten zien hoe snel de technologie zich ontwikkelt en hoe hard we technici nodig hebben. We willen techniek onder de aandacht brengen op een manier die aansluit bij de belevingswereld van leerlingen.  

Leerlingen van 10/11 jaar zijn nieuwsgierig, leergierig en kijken met open blik om zich heen. Acht regionale bedrijven geven korte workshops om de leerlingen hun interesses en talenten te laten ontdekken door te doen, zien en beleven!
In maart 2023 was de eerste editie van i_open voor basisscholen van groep 7 in Gorinchem.
Inmiddels hebben er met groot succes drie edities plaatsgevonden voor de basisscholen in de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden.
Klik hier voor de aftermovie en de foto’s van i_open 2024. 

De volgende editie vindt plaats op dinsdag 4 en donderdag 6 juni 2024 voor basisschoolleerlingen groep 7 in de gemeente Gorinchem. 

Heeft u vragen, stuur dan gerust een mail naar onze projectleider Wendy Faas via: wendy@i-lab.nl. 

Meer over i_open

Het i_lab organiseert verschillende activiteiten voor onderwijs en bedrijfsleven om te innoveren en te inspireren. School & Bedrijf organiseert al jaren één keer in de 2 jaar de technologiemanifestatie Game-On. Dit is een groot succes en wordt gezien als de “parel in de regio”. Klik hier voor het filmpje van Game-On 2022.Samen hebben zij de handen ineengeslagen om soortgelijk evenement te organiseren, maar dan op kleinere schaal. Dit heeft geresulteerd in i_open. 

i_open voor werkzoekenden

In maart en oktober 2023 en in januari 2024 werden werkzoekenden in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met beroepen en bedrijven uit de regio. Door met regionale werkgevers in gesprek te gaan óf door het volgen van een workshop konden de werkzoekenden ontdekken welke beroepen deze werkgevers hadden.

UWV, Avres, Leerwerkloket, Sity Academy en het ROC Da Vinci College waren ook aanwezig om de werkzoekenden te ondersteunen in het contact met (andere) bedrijven. 

Gerelateerde projecten